Siirry sisältöön

Akustiikka

Akustiikkatuotteillamme on erinomainen äänen absorptiokyky. Kun tilassa korvin kuultavin kaikuu, se tarkoittaa että äänet (puhe, musiikki, koneet, askeleet jne) kimpoilevat ympäri huonetilaa ennen kuin vaimenevat kuulumattomiin. Jos tämä aika on liian pitkä, me aistimme sen kaikuna, hälyisyytenä tai stressinä. Konton akustiikkalevy absorpoi siihen kohdistuneista ääniaaltoja ja estää äänienergian kimpoilua ja nopeuttaa äänen vaimenemista tilassa eli lyhentää jälkikaiunta-aikaa.

 

Liian hankalaa ja teknistä? Sen ei tarvitse olla!

Konton asiantuntijoilla on 20 vuoden kokemus kaikujen karkottamisesta. Se ei tee meistä sisustussuunnittelijoita, mutta maksuttomalla tapaamisella annamme Konton suosituksen:

 • paljonko ja miten paksua akustiikkalevyä tarvitaan
 • mihin akustiikka kannattaa sijoittaa
 • mitä asennuksessa kannattaa ottaa huomioon

…eli miten meidän tuotteilla akustointi voitaisiin tehdä juuri teidän kotiin tai toimistoon. Tietysti annamme teille tarjouksen kokonaisuuden toteutuksesta tukea suunnittelutyölle.   Lisäpalveluina Konton laajasta verkostosta löytyy akustiikkaan perehtyneitä sisustussuunnittelijoita ja kotien akustointiin erikoistuneita arkkitehtejä. Konton asentaminen on helppoa, mutta kaikkea ei tarvitse tehdä itse! Meiltä löytyy myös asennuskumppaneita, joiden kanssa voitte sopia hinnoista ja käytännön asioista myös itse.

 

Konto akustiikkalevyn ominaisuuksia ja yleisimpiä kysyttyjä asioita

Minkä kokoisena sitä Kontoa saa? 

Suurin levy on 2400x1200mm ja tämän rajoissa leikkaamme levyn mihin tahansa kokoon ja lähes mihin tahansa muotoon. Teemme paljon esim logoja, joihin tarvitsemme .dwg tiedoston.

  Mitä paksuuksia Kontoa on?

Konto akustiikkalevyä on 20, 30, 40 ja 50mm paksuuksissa. Paksuus vaikuttaa tuotteen äänen absorptioon. Annamme suosituksemme mitä käyttää juuri teidän kohteessa.

  Mitä värejä teillä on?

Konto maalataan sävyyn. Ihan täysin vitivalkoista Kontosta ei saa, koska se menettäisi akustisen tehonsa paksun maalipinnan alle. Konton valkoinen on siis aina vaalean harmahtava.

Värikartat Tikkurila Symphony, RAL ja NCS S 1950 ovat yleisimmin käytettyjä ja näiden maalisävyt voimme . Kontohan murtaa maalattua sävyä, jonka vuoksi ihan kaikista vaaleimmat sävyt kannattaa vaihtaa astetta tummempaan. Teemme värimalleja tarvittaessa.

  Millä se asennetaan ja voiko sitä leikata?

Fintex akustiikkaliima on markkinoiden parasta akustiikan kiinnitykseen (asentajien palaute). Kontoa voi leikata mattoveitsellä, pyöreät reiät työstyy helpoiten rasiaporalla (isot kierrokset + peruutusvaihde)

  Tuoksuuko se joltain?

Konto on M1 luokiteltu rakennusmateriaali. Siitä ei irtoa huoneilmaan asennuksen jälkeen partikkeleja eikä tuoksuja. Huom! leikatut pinnat kannattaa asennuksessa korjausmaalata tai sulkea kuumalla silitysraudalla.

  Voiko Konton liimata suoraan alakatoksi koolauksiin?

Kyllä voi. Maksimissaan 400mm koolausväli ja siten että akustiikkalevy tulee keskeltä ja reunoilta kiinni koolaukseen.

Pusku vai avosaumalla?

Avosaumalla esim 5-10mm tulee helpommin viimeistellympi lopputulos.

  Entäs valot, kun meillä on uusi / remonttikohde?

Riippuu täysin valaisimesta. Suurin osa uppovalaisimista on jo LED tekniikalla, jolloin lämpöä ei muodostu kuten halogeeniaikaan. Kevyen LED valon voi kiinnittää suoraan Konto-levyyn. Mikäli valaisimen paino tai kiinnitysmekanismi arveluttavat, kokeilemalla se selviää. Remonttikohteissa akustiikka-asentaja pystyy siirtämään valaisimen Konton pintaan riippuen jälleen valaisimesta: onko johdoissa liikkumavaraa, millainen kiinnitysmekanismi on jne. akustiikka-asentajat eivät ole sähkömiehiä ja tämä kannattaa ottaa huomioon remonttibudjetissa.

 

Ota meihin yhteyttä akustointiratkaisun löytämiseksi

 

Akustiikkalevyn ominaisuudet

 • Standardimitat 594×594 ja 1194×594 mm. Kokoja saatavissa 120×240 cm asti.
 • Standardipaksuudet 20, 30, 40 ja 50 mm.
 • Paino keskimäärin: 20mm 1,8kg/m² , 30mm 2,2kg/m²
 • Äänen absorptioluokka A (EN ISO 354 & EN ISO 11654).
 • M1-luokitus
 • Paloluokitus (EN 13501-1:2018) : B
 • Lämmönjohtavuus 0,037 W/mK (standardi EVS-EN 12667)
 • Kiinnitys alakattojärjestelmällä, listoilla, ruuveilla, liimalla tai jopa sopivalla kaksipuolisella rakennusteipillä kattoon tai seinään. Katso asennusvideot erilaisista kiinnitystavoista sivulta: Akustointilevyjen asennus.
 • Koska tuote on tehty luonnonkuiduista, levyssä voi esiintyä vaihtelua liittyen väriin tai pinnan tasaisuuteen. Eri aikoina maalatuissa sarjoissa voi esiintyä myös värisävyeroja.
 • Lisätietoja, referenssejä ja käyttäjäkokemuksia voit kysyä asiantuntijoiltamme

Tuoteselosteen voit ladata tästä: Tuoteseloste Konto akustiikkalevy 22_11_2019.

Akustiikan kohdekuvia

Akustiikkalevyt verkkokaupassa

Akustiikkateokset verkkokaupassa