Skip to content

Nesteellä nautitaan lounas sinitaivaan alla

Neste Oyj:n pääkonttorin lounasravintolan akustoinnin suunnitteli Sisustussuunnittelu Riia Rauhala . Asiakkaan toiveesta akustointi toteutettiin suunnittelusta toteutukseen ja asennukseen siten, että ravintolan toiminnalle aiheutui mahdollisimman vähän haittaa.

 

Nyt kun tilassa voi seurustella normaalisti ja ääntä voi toistaa monikaiutinjärjestelmästä tapahtumissa, harva haluaa muistaa, mikä oli lähtötilanne tilassa, jossa pelkästään keittiötekniikan mekaaniset äänet aiheuttivat stressiä.

 

Kokonaisuuden toteutus, jonka pohjaideana oli jakaa kuva sinitaivaasta noin 200:lle akustiikkalevylle, oli yksi monimutkaisimmista, mitä Konto on toteuttanut. Pelkästään sisäkaton yläpuolelle sijoitettu tekniikka vaati sen, että jokainen numeroitu paneeli on irrotettavissa. Katossa oleva akustoinnille vapaa tila hyödynnettiin maksimaalisesti kiinnittämällä huomio levykokoon, kuvan jaotteluun ja asennustarkkuuteen. Lopputuloksena Neste Oyj:n henkilöstö voi nyt ruokailla sinitaivaan alla luonnon rauhassa.