Siirry sisältöön

Ravintola Dylan Lepuski, toteuttajana Tilassa Oy

Liian monen ravintolan kuvaamiseen riittää yksi sana: meluisa. Ravintola Dylan Lepuskin akustointisuunnitelman ja toteutuksen teki Tilassa Oy Helsingistä. Melun ja hälyn pahimmaksi tilaksi huomattiin asioiden palautuspiste. Tämä oli ymmärrettävää, sillä kaikki pinnat olivat ääntä hyvin tehokkaasti peilaavia. Kattoon esiasennetut akustointilevyt eivät yksinkertaisesti riittäneet lyhentämään äänen jälkikaiuntaa riittävästi ja melu häiritsi myös salin puolella ruokailevia asiakkaita.

Tilassa Oy:n Harri Markkulan toteutus on mielestämme esimerkillinen, määrätietoisen ammattilaisen täsmäisku: tällaisessa tilassa akustoivaa pinta-alaa pitää käyttää riittävästi. Ääni-imureita ei Kontollakaan valmisteta, joten kovien pintojen aiheuttama ongelma on otettava haltuun. Ja kun jälkikaiun hillitsemiseksi akustiikkalevyn määrä on iso, kannattaa sen näyttää hyvältä. Tähän Konton sadat värit antavat mahdollisuuden.

 

 

Tilassa blogissa on tärkeää, muistettavaa tietoa sisäilmasta, teit sitten uutta tai korjaat vanhaa. M1 -merkintä on Suomessa tae tuotteen sisäilmaturvallisuudesta. Testien tulokset ovat määräaikaisia ja vaatimukset paljon tiukemmat, kuin minkään kaupallisen tai etujärjestön markkinoimat pakkausmerkinnät. Konton turvallisuuden elinkaari yltää myös purkuvaiheeseen: vaurioituneenkin levyn irrottamisen voi tehdä itse, ilman ammattipurkajan pätevyyttä.