Skip to content

Kontoa tehdasmiljööseen

Mennen kesän mielenkiintoisimpia projekteja oli Eskilstunassa sijaitseva Energimyndigheten, joka oltiin rakennettu vanhaaseen tehdasmiljööseen, raunioituneeseen punatiilirakennukseen. Energianeuvontaviraston lounastilat olivat tekniikaltaan viimeisen päälle, mutta lounashetkestä nauttiminen oli hankalaa ääniongelmien vuoksi: vanhat betoniseinät oltiin kunnostettu vanhaa kunnioittaen siten ettei pinnoista oltu edes pyritty tekemään uuden näköisiä. Tähän lisättynä isot ikkunat ja lasiväliseinät aiheuttivat äänen kaikumisen tilassa.

Maalaamaton turvelevy istui ulkonäkönsä puolesta tilaan täydellisesti. Käytössä oli vain seinäpintaa, koska katto oltiin jo akustoitu, mutta määrä oli tilaan nähden aivan liian vähäinen ja käytetty tuote akustisilta ominaisuuksiltaan riittämätön.

Mielenkiintoiseksi projektin teki se että kaikki käsityönä tilan ehdoilla. Kaikkea ei voitu mitallistaa tehtaalla ja Tmi Masan Buugi hoiti levyjen leikkauksen ja asennuksen ammattitaidolla ja tyylillä sillä välin, kun apumieheksi mukaan lähtenyt myyntimies seikkaili ympäri Eskilstunaa vuokraamassa milloin telineitä ja ostamassa unohtuneita tarvikkeita.

Asiakas oli lopputuloksesta haltioissaan. Konto ylitti odotukset. Muutoksen tilan äänimaailmassa huomasi kunnolla vasta seuraavana päivänä, kun korvat eivät olleet tottuneet tilan ääniin tai oikeastaan niiden puuttumiseen.